cryolipolyse behandeling

Cryolipolyse Behandeling

Cryolipolyse is dé droommethode wat betreft het verwijderen van vet. Cryolipolyse is een manier om vet te verwijderen door middel van koeling. Tijdens de MedCos cryolipolyse behandeling zal vet plaatselijk bevroren worden, wat vervolgens op een natuurlijke manier het lichaam weer zal verlaten. 
Contact

Cryolipolyse of vetbevriezing

Cryolipolyse, ook wel bekend als vetbevriezing, is een niet-invasieve cosmetische procedure die gericht is op het verminderen van lokaal vet. Deze methode maakt gebruik van gecontroleerde koeling om vetcellen onder de huid te bevriezen en te vernietigen, zonder schade aan omliggende weefsels te veroorzaken. 

buik cryolipolyse

"Ontdek je nieuwe contouren - Boek hier je eerste consultatie voor Cryolipolyse!"

Een van de grootste voordelen van Cryolipolyse is de minimale hersteltijd. De patiënten kunnen direct na de behandeling hun normale activiteiten hervatten.

cryolipolyse

Hoe Cryolipolyse Werkt

 1. Koelingsproces:

  • De procedure maakt gebruik van gecontroleerde koeling om vetcellen te bevriezen en te vernietigen zonder het omliggende weefsel te beschadigen.
  • Een applicator wordt op het te behandelen gebied geplaatst. Deze zuigt het huid- en vetweefsel naar binnen en koelt het gedurende een bepaalde tijd.
 2. Vetcelvernietiging:

  • De vetcellen kristalliseren en sterven af door het koelingsproces.
  • Het lichaam verwerkt en verwijdert deze dode vetcellen op natuurlijke wijze via het lymfestelsel.
 3. Resultaten:

  • Veranderingen zijn meestal binnen enkele weken merkbaar, met volledige resultaten na enkele maanden, omdat het lichaam tijd nodig heeft om de dode vetcellen te verwijderen.
cryolipolyse buik
cryolipolyse behandelingen

cryolipolyse

Voor wie is cryolipolyse of vetbevriezing?

Cryolipolyse, of vetbevriezing, is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een niet-invasieve methode om hardnekkige vetophopingen te verminderen die niet reageren op dieet en lichaamsbeweging. Deze procedure is geschikt voor individuen met een stabiel gewicht die hun lichaamscontouren willen verfijnen en specifieke probleemgebieden zoals de buik, love handles, dijen, rug en onderkin willen aanpakken. Het is vooral effectief voor mensen met een BMI binnen het normale bereik die geen significante hoeveelheden vet willen verwijderen, maar eerder streven naar subtiele verbeteringen en een beter gedefinieerde lichaamsvorm. Personen met ernstige overgewicht of obesitas zijn minder geschikte kandidaten, omdat Cryolipolyse geen vervanging is voor gewichtsverlies. Voor hen kunnen meer intensieve behandelingen zoals liposuctie of veranderingen in levensstijl effectiever zijn. Een consultatie met een gekwalificeerde specialist kan helpen bepalen of Cryolipolyse de juiste keuze is op basis van individuele doelen en lichaamstype.

Voordelen van cryolipolyse

Cryolipolyse  heeft heel wat voordelen in behandeling. Zie hier de voornaamste voordelen van een Cryolipolyse behandeling.

Resultaten Cryolipolyse
 1. Niet-invasief:

  • Er zijn geen chirurgische ingrepen, incisies of anesthesie nodig.
  • De procedure heeft minimale hersteltijd en risico’s in vergelijking met invasieve methoden zoals liposuctie.
 2. Gerichte Vetvermindering:

  • Specifieke gebieden met hardnekkig vet, zoals de buik, love handles, dijen, rug en onderkin, kunnen worden behandeld.
 3. Natuurlijke Vetafbraak:

  • De resultaten ontwikkelen zich geleidelijk, wat zorgt voor een natuurlijke afname van vet.

Voorbereiding op Cryolipolyse

 1. Consultatie:

  • Boek een consultatie: Tijdens deze sessie bespreekt de specialist je doelen, beoordeelt je medische geschiedenis en bepaalt of je een geschikte kandidaat bent voor de behandeling.
  • Vragen stellen: Zorg ervoor dat je alle vragen stelt die je hebt over de procedure, het herstel en de verwachte resultaten.
 2. Medische Geschiedenis:

  • Informatie delen: Informeer de specialist over eventuele medische aandoeningen, allergieën en medicijnen die je gebruikt. Dit helpt bij het plannen van een veilige en effectieve behandeling.
 3. Voorbereidingen op de Dag van de Behandeling:

  • Comfortabele kleding: Draag losse, comfortabele kleding die gemakkelijk kan worden uit- en aangetrokken.
  • Eten en drinken: Er zijn geen speciale dieetvereisten, maar het kan nuttig zijn om een lichte maaltijd te eten voor de behandeling.
  • Huidverzorging: Zorg ervoor dat het te behandelen gebied schoon is en vrij van lotions, oliën en make-up.
 4. Wat te Verwachten:

  • Tijdsduur: De behandeling duurt meestal tussen 35 minuten en een uur per behandelgebied.
  • Comfort: Hoewel de behandeling meestal niet pijnlijk is, kun je een koud gevoel en lichte ongemakken ervaren wanneer de applicator wordt aangebracht.
 5. Praktische Voorbereidingen:

  • Planning: Plan je afspraak zodanig dat je na de behandeling wat tijd hebt om te rusten als dat nodig is. De meeste mensen kunnen echter direct na de behandeling hun normale activiteiten hervatten.
  • Begeleiding: Als je je zorgen maakt over hoe je je zult voelen na de behandeling, regel dan iemand die je naar huis kan brengen.
cryolipolyse buik
cryolipolyse onderkin

Behandeling tegen een dubbele onderkin met Cryolipolyse

Heeft u last van een onderkin? U kunt er vanaf komen!

Veel gestelde vragen

Het aantal benodigde Cryolipolyse-behandelingen kan variëren afhankelijk van individuele factoren, zoals het te behandelen gebied, de hoeveelheid vet die moet worden verwijderd en de gewenste resultaten. Meer info.

Tijdens Cryolipolyse, ook bekend als vetbevriezing, worden vetcellen blootgesteld aan gecontroleerde koeling om ze te vernietigen. 

Met Cryolipolyse, of vetbevriezing, kunnen patiënten rekenen op een aanzienlijke, subtiele vermindering van vet in de behandelde gebieden.

Cryolipolyse, of vetbevriezing, kan worden toegepast op verschillende delen van het lichaam waar zich hardnekkige vetophopingen bevinden die moeilijk te verwijderen zijn met dieet en lichaamsbeweging. De meest voorkomende behandelingsgebieden zijn buik, flanken, rug, dijen, onderkin, bovenarmen, bovenrug en knieën. Meer info.

cryolipolyse buik

"Ontdek je nieuwe contouren - Boek hier je eerste consultatie voor Cryolipolyse!"