Pressotherapie

Pressotherapie lymfedrainage is een rustige en zachte massagetechniek. U ligt in het pressotherapie pak en je benen, buik en armen worden door computergestuurde luchtdruk massage gemasseerd. Het is een zachte massagetechniek en door de luchtdruk worden de gekozen lichaamzones gedraineerd.

Boek een sessie
nashfit ems

Lymfedrainage

Pressotherapie

Met een lymfedrainagepak kunt u uw huidstructuur in zijn algemeenheid  verbeteren. Het is een uitermate effectieve cellulitis aanpak, en verder ook zeer geschikt voor het verminderen van vet- en vochtophopingen, als behandeling voor adertjes, een zogenoemde sinaasappelhuid of vermoeide benen. Ook kunt u pressotherapie inzetten als nabehandeling wanneer u liposuctie heeft ondergaan. Pressotherapie werkt zeer ontspannend. De massagetechniek die gebruikt wordt is rustig en zacht, wat voor een pijnloze en aangename behandeling zorgt.

Hoe werk het?

Bij pressotherapie krijgt u een lymfedrainagepak aan. Het pak is onderverdeeld in meerdere delen die zich langzaam aan met lucht vullen. Deze methode richt zich op uw lymfesysteem. Met pressotherapie krijgt u een door een computer gestuurde luchtdrukmassage van uw buik, heupen, armen en benen. Door een luchtdrukmassage en lymfedrainage te combineren wordt de circulatie in uw lymfesysteem en bloedvaten verbetert.

lymfedrainage
lymfedrainage
lymfedrainage

Pressotherapie Lymfedrainage

Net als de bloedbaan waar bloed circuleert, heeft het lichaam een lymfestelsel waar lymfevocht doorheen stroomt. Maar in tegenstelling tot de bloedcirculatie is het lymfestelsel alleen een afvoerend systeem. De lymfevaten bevatten kleppen zodat het vocht niet kan terugstromen of stagneren. Het vervoer gaat van kleine vaatjes naar vele grotere vaten. Met name de oksels en de liezen bevatten grote lymfestations (de lymfeknopen). Deze lymfeknopen hebben een aantal functies waaronder filteren, maar zijn ook weerstandssensoren. Een goed werkend lymfesysteem is mede bepalend voor de gezondheid en is essentieel voor een goede stofwisseling en een goede weerstand.

Boek je afspraak

Alle voordelen

  • Vermindering van totale vetophopingen.
  • Activeert vetstof wisseling.
  • Verbetering bloedcirculatie
  • Verbetering lymfe drainage
  • Verbetering afvoer van afvalstoffen
  • Vermindering cellulite
  • Vermindering van oedeem
  • Verlicht de benen
  • Werkt verstevigend